Професійне видання The Banker визнало випуск Україною євробондів найкращою транзакцією 2019 року в Європі

Британський професійний журнал The Banker назвав повернення України на зовнішні ринки запозичень у червні 2019 року найкращою транзакцією року серед суверенних емітентів, національних організацій та агенцій

Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів України.

Нагадаємо, у червні 2019 року Україна вперше за останні 15 років здійснила розміщення єврооблігацій в євро обсягом 1 млрд з кінцевим строком погашення 20 червня 2026 року. 

Попит на цінні папери на той момент сягнув 6 млрд євро. Це дозволило суттєво зменшити вартість запозичення від початкової ставки купону 7,125% до 6,75%. BNP Paribas та Goldman Sachs International виступили у якості організаторів транзакції.

“Ми радіємо, що наше повернення на міжнародний ринок запозичень в євро отримало міжнародне визнання. Перемога України саме серед європейських транзакцій року - це ще один символічний крок на шляху нашої фінансової євроінтеграції”, - зазначив Юрій Буца, Урядовий уповноважений з питань управління державним боргом.

Він додав, що незважаючи на ситуацію, що склалась на міжнародних ринках у зв’язку із поширенням коронавірусу, Мінфін продовжить проводити зважену боргову політику.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb