Українець переміг у міжнародному хакатоні з протидії коронавірусу

Одна з українських команд стала переможцем в онлайн-хакатоні EUvsVirus, організованому Єврокомісією спільно з 30 європейськими організаторами

Про це повідомила пресслужба Міністерства цифрової трансформації.

Загальноєвропейський онлайн-хакатон #EUvsVirus проводився для 22,6 тисяч учасників з 39 країн світу, щоб створити інноваційні рішення, спрямовані на боротьбу зі спалахом коронавірусу.

Подія мала на меті зібрати рішення для шести різних сфер: здоров'я та життя,  збереження бізнесу, дистанційна робота та освіта, соціальна та політична згуртованість, цифрові фінанси, відкритий напрямок для конкретних проблем, визначених учасниками.

З України у хакатоні взяли участь 316 команд, які подали 50 ідей. Саме одна із таких команд стала переможцем за напрямком “Дистанційна робота та освіта”.

Проєкт The Village – Where The World Is Your Classroom (укр. “Село, де світ  твій навчальний клас”) спільно розробили учасники зі Швейцарії, України, США та Індії. Суть полягає у тому, щоб об’єднати батьків, однолітків та викладачів у “села” та мати можливість спільно навчатися за принципами спільної економіки. Проєкт вже отримав 3 тисячі євро.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine