ДБР розслідує факти, що вплинули на обороноздатність України та призвели до неможливості дати відсіч Росії в 2014 році

Державне бюро розслідувань розслідує факти розкрадання майна та підриву обороноздатності Україні, що в подальшому привело, зокрема до неможливості дати відсіч агресору та приймати конкретні військові рішення в 2014 році

Про це у інтерв’ю Цензор.НЕТ розповів в.о. директора Олександр Соколов.

"Ліквідовувалися частини, розпродавалася техніка. І, найголовніше, коли це все повинно було спрацювати, для чого і створювалася армія, воно не спрацювало, тому що цього не було. Коли це відбувалося, всі думали, що це просто крадіжка. А коли ти дивишся в ретроспективі, то починаєш бачити ланцюжок подій та факти, що свідчать, що це був чийсь план, який реалізовувався тривалий час. Я прихильник того, щоб основних гравців, які приймали рішення про знищення армії, все-таки притягнули до відповідальності", - розповів керівник ДБР.

За словами Соколова, у разі наявності експертиз за окремими фактами розкрадання військового майна, що дадуть можливість слідству розуміти роль тих чи інших людей, які приймали протиправні рішення, із загального масиву справи будуть виділятися окремі провадження, оголошуватися підозри та скеровуватися до суду обвинувальні акти.

"Результати у цих кримінальних провадженнях будуть і наше завдання довести до кінця те, що вже було зроблено", - підсумував Соколов.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb