“Вивчали документи, але нічого не вилучили”, - Верланов про обшуки СБУ

Колишній очільник Державної податкової служби Сергій Верланов розповів, що під час обшуку в його будинку співробітники Служби безпеки вивчили документи з електронних носіїв, втім нічого не вилучили

Про це він розповів в коментарі LB.ua.

"Представники СБУ показали мені рішення суду, а також моїм адвокатам. Ми з ним ознайомилися. З огляду на таємницю слідства, я не можу озвучувати суті пред'явленого. Однак всі вже знають, бо на просторах інтернету “гуляє” цей документ. З ним можна ознайомитися. Це і стало підставою обшуку”, - розповів Верланов.

За його словами, "сам обшук проходив досить коректно".

"У результаті у мене нічого не вилучили. Шукали документи, флешки, телефони, гаджети. Я, моя дружина і дитина надали свої айпади, показали телефони. Слідчий переглянув фотографії, телефонні книги. Все фіксували на камеру. Можливо, вони покажуть якісь шматки відео процесу обшуку. Нехай це роблять. Нічого не забрали, хоча у мене були різні документи. У результаті, в протоколі, який я підписав, є вступна частина, а в наступному розділі написано, що нічого не вилучено ", - додав він.

Верланов вважає, що причини обшуку пов'язані з його звільненням.

"Це ланки одного ланцюга. Досі мотивів цього звільнення мені не пояснили. Ми боролися з усіма корупціонерами, всіх мастей. Багатьом це не подобалося. Як на мене і по Максиму Нефьодову (ексголова Митної служби. - Еспресо), на мій погляд, це наслідок розвороту від проведення реформ, зміна курсу ", - додав ексглава Податкової служби.

Верланов розповів, що разом з адвокатами буде "аналізувати те, що сталося і визначати подальші кроки".
"Є “кейс Уманського” (ексміністр фінансів Ігор Уманський, який звинуватив Податкову в участі в схемах з ухилення від оподаткування - так званих “скрутках ПДВ”, - Еспресо), коли я вже подав заяву про завідомо неправдивої інформації про злочин, є “кейс по мого звільнення”. Очевидно, сьогоднішній обшук стане ще одним “кейсом”. Я до цього ставлюся досить холодно і професійно", - зазначив він.