Дубінський подав заявку на румунське громадянство у 2017, - Slidstvo.info

Журналісти зазначають, що нардеп-"слуга" Олександр Дубінський подав документи на румунське громадянство за спрощеною процедурою, що передбачає румунське коріння

Про це заявили журналісти Slidstvo.info у розслідуванні.

Журналісти отримали в розпорядження документи, які підтверджують, що у грудні 2017 року Олександр Дубінський подав заявку на отримання громадянства Румунії. Зокрема, надав копії закордонних та українського паспортів, свідоцтво про народження. У відповідь Національне агентство з питань громадянства Румунії присвоїло йому персональний номер.

Читайте також: Головреда "Слідство.інфо" викликали на допит до поліції через запит нардепу Дубінському

"Діяльність народного депутата України є публічною. А дії, які йдуть урозріз із нормами українського законодавства, становлять суспільний інтерес. Відтак ми публікуємо копії документів Олександра Дубінського, які підтверджують його наміри набути іноземне громадянство", - відзначили журналісти.

Читайте також: OCCRP заявила про утиски свободи слова через виклик Бабінець на допит після запиту до нардепа Дубінського

Внутрішній та закордонний паспорти, а також свідоцтво про народження, які Олександр Дубінський подав для отримання румунського громадянства і довідка про реєстрацію запиту у відділі з питань громадянства Міністерства юстиції Румунії:

Журналісти зазначили, що у румунському міністерстві юстиції їм підтвердили факт подачі на громадянство.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb