“У діях проєкту B2B Jewelery грубе порушення вимог законодавства”: регулятор звернувся до правоохоронців

Проєкт B2B Jewelery пропонує українцям вкладати кошти в інвестиційні сертифікати та продає ювелірну продукцію способом незаконного заволодіння коштами. Регулятор звернувся до правоохоронних органів

Про це йдеться у повідомленні пресслужби Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР).

“НКЦПФР вже повідомила правоохоронні органи щодо порушень законодавства з боку проєкту B2B Jewelry та його соціальної небезпеки”, - йдеться у повідомленні комісії.

Проєкт B2B Jewelery “має ознаки сумнівного”, адже пропонує інвесторам надвисокі відсотки інвестиційного доходу за сертифікатами, які не містять реквізитів особи, що їх видала. Водночас B2B Jewelery не є назвою конкретної компанії, тому відсутні особи, відповідальні за здійснення виплат громадянам, зазначили в регулятора.

“Комісія наголошує, інвестування в подібні проєкти створює значні ризики втрати інвестованих коштів для інвесторів. У зв’язку з відсутністю ідентифікації та відповідних повноважень щодо встановлення такої ідентифікації, НКЦПФР не може здійснити адміністративні заходи належного реагування щодо B2B Jewelry”, - йдеться у повідомленні регулятора фондового ринку.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb