У столиці Албанії поліція розігнала акцію протесту проти жорсткого карантину

Десятки албанців взяли участь в акції протесту проти карантину на центральній площі Тирани. Протестувальники вимагали припинення обмежувальних заходів, відновлення нормального життя та відкриття бізнесу

Вони назвали прем'єр-міністра Еді Раму диктатором, засуджували його авторитарний стиль управління та порушення прав людини урядом під час боротьби із пандемією, повідомляє Балканський оглядач.

Організували акцію протесту через Фейсбук громадські активісти, які раніше заявляли про те, що коронавірус є ілюзією, яка була створена для встановлення диктатури. Втім, як повідомляється, учасники протесту наголошували, що вони повідомили поліцію про акцію і дотримувались рекомендованої відстані один від одного.

Однак поліція стверджує, що протести є незаконними в умовах надзвичайного стану, який нещодавно був розширений ще на два місяці, до 23 червня.

Поліцейські розігнали протест та затримали кілька його учасників. Деякі протестувальники намагалися чинити опір, лежачи на землі, але правоохоронці затягнули їх у поліцейські машини.

Албанія закрила свої кордони та запровадила жорсткий карантин з моменту першого випадку захворювання коронавірусом - 8 березня.

Читайте також: "Цю війну не можна виграти інакше": в Албанії забороняють майже весь транспорт та блокують центральні траси

Кілька останніх днів уряд країни поступово пом'якшує обмежувальні заходи.

На 7 травня в Албанії була зареєстрована 31 смерть від COVID-19 та 842 хворих - 10 захворіли за попередню добу. Після одужання 605 людей 206 громадян все ще хворіють на COVID-19, але лише 38 з них перебувають у лікарні, і лише 7 - у відділеннях інтенсивної терапії.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine