Зеленський пропонує встановити в Україні дзвони пам'яті

Президент України Володимир Зеленський вважає за необхідне встановити у різних куточках країни меморіальні символи у вигляді церковних дзвонів

Вони з'являться на Луганщині, Закарпатті, Криму й Донецьку, заявив він сьогодні, 9 травня, перебуваючи у Закарпатській області, передає Еспресо.TV.

"Сьогодні з вірою в нашу мету я оголошую про проект меморіальних символів. У межах нього ми хочемо встановити в Україні чотири дзвони. Вчора я був на Луганщині, біля першого селища, де у 42-му році почалося звільнення України. І там буде встановлено перший дзвін - Дзвін Пам’яті. Сьогодні я на Закарпатті, поруч із місцем, де завершилося вигнання загарбників. Тут буде встановлено Дзвін Перемоги", - наводить слова Зеленського його пресслужба.

Читайте такожМикола Княжицький. День пам’яті та примирення. Чому зі злом не можна домовлятися?

Окрім того, за словами президента, у майбутньому буде також встановлено такі дзвони на Донбасі та в Криму.

"Ми віримо і зробимо все, щоб обов’язково настав день, коли буде встановлено ще два дзвони: Дзвін Миру в Донецьку та Дзвін Єдності - у Сімферополі. І в мить, коли в Україні настане мир і ми повернемо своїх людей та свою землю, чотири дзвони одночасно сповістять про цю знакову подію в історії України", - пояснив свою концепцію Зеленський.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb