Майже 150 млн грн компенсації Тимошенко отримала від американської юридичної фірми Skadden, - NYT

148 млн грн компенсації лідеру ВО "Батьківщина" Юлії Тимошенко заплатила американська юридична фірма Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom за "шкоду, заподіяну політичними репресіями 2011-2014 років, яка отримана в США на стадії досудового врегулювання"

Про це повідомляє The New York Times.

У такий спосіб компанія врегулювала з Юлією Тимошенко судовий позов, у якому експремʼєр-міністр звинувачувала юристів у сприянні її ув'язненню.

Як пише видання, Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom у 2012 році готувала звіт для української влади, у якому обґрунтовувала судовий вирок Тимошенко.

Зі звинуваченнями проти юридичної компанії Тимошенко виступила в кінці 2018 року. За даними The New York Times, вона разом з нардепом від "Батьківщини" Сергієм Власенком, найняли юридичну фірму Reid Collins & Tsai для вивчення можливості позову проти Skadden. На початку травня Тимошенко і Власенко відобразили в деклараціях, що отримали по $5,5 млн у гривневому еквіваленті через Reid Collins & Tsai.

Зазначається, що проти Skadden в США ведеться кримінальне розслідування. Компанію звинувачують у тому, що вона приховувала свою діяльність і отримала в 2012 році майже $5 млн від оточення тодішнього президента Віктора Януковича. 

На замовлення українського Міністерства юстиції компанія разом із колегами підготувала юридичний звіт про судовий процес над Юлією Тимошенко і передала його для публікації в The New York Times.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb