Уряд Британії продовжив карантин до літа

Чинні у Великій Британії обмежувальні заходи залишаться в силі ще щонайменше до 1 червня з невеликими винятками

 Про це заявив прем'єрміністр країни Борис Джонсон, передає DW.

"Зараз просто не час скасовувати локдаун на цьому тижні", - заявив Джонсон.

Прем'єр Британії зазначив, що поширення коронавірусу SARS-CoV-2 вдалося  сповільнити, у зв'язку з чим уряд вирішив трохи послабити обмеження в Англії з 13 травня.

"З цієї середи ми дозволимо людям займатися необмежену кількість разів спортом на вулиці. Ви зможете засмагати на сонці, поїхати на автомобілі в інші місця", - сказав Джонсон.

Дозволяються поїздки всередині Великобританії, наприклад, національні парки або на узбережжі. 
При цьому продовжує діяти заборона на зустрічі з людьми, що не проживають разом. Крім того, на робочі місця зможуть повернутися співробітники, які не можуть виконувати свої обов'язки у віддаленому режимі. При цьому слід дотримуватися правила дистанції. 

Джонсон наголосив, що ці послаблення дійсні тільки для Англії, але не для Шотландії, Уельса та Північної Ірландії.

Джонсон зауважив, що на наступному етапі скасування обмежень з початку червня, можливо, відкриються магазини і школи. З липня він не виключив відновлення роботи ресторанів, готелів та інших громадських місць. При цьому в разі погіршення епідеміологічної ситуації всі пом'якшення будуть скасовані.

Одночасно Джонсон представив нову систему попередження про небезпеки, з допомогою якої в майбутньому буде оцінюватися епідеміологічна ситуація у Великій Британії. Нова шкала попередження має п'ять рівнів, що залежать від величини показника заражуваності.

За словами Джонсона, зараз Велика Британія знаходиться на четвертому рівні і рухається до третього завдяки карантинним заходам. Подальші деталі плану він  планує представити 11 травня в парламенті.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb