Продаж авіаквитків на кінець травня є передчасним, - Мінінфраструктури

До прийняття офіційних рішень Кабінету міністрів України про відновлення регулярних рейсів, дії авіакомпаній з продажу квитків є передчасними.

“Пасажирам необхідно орієнтуватись на офіційні заяви та рішення уряду”, - відповіли у пресслужбі Міністерства інфраструктури України на запит НВ Бізнес щодо заяв європейських авіакомпаній про можливе відновлення регулярних рейсів в Україну.

В МІУ наголошують, що всі рішення прийматимуться виключно Кабінетом Міністрів України. “Міністерство підготувало зміни до відповідних постанов уряду, які мають бути схвалені для відновлення всіх видів сполучень, не тільки авіа. Щодо дій авіакоманій з продажу квитків на 23 травня - такі дії до прийняття рішень урядом є передчасними і вводять в оману пасажирів”, - зазначили в міністерстві.

Відкриття сполучення з іншими країнами також залежить від рішень відповідних урядів щодо відкриття кордонів для громадян іноземних країн та епідеміологічної ситуації. 

“Наразі Європейська комісія запропонувала продовжити тимчасове обмеження для громадян третіх країн на несуттєві поїздки в країни Європейського Союзу”, - нагадали у відомстві.

Також в міністерстві повідомили, що готуються рекомендації щодо роботи аеропортів після відновлення регулярного авіасполучення.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine