Шмигаль назвав звинувачення в лобізмі інтересів Ахметова в енергогалузі брехнею

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль відкинув звинувачення у просування інтересів власника ДТЕК Рината Ахметова в енергетичній галузі

Про це він сказав під час годину уряду в Верховній Раді, передає Еспресо.TV.

Після запитання депутата групи "За майбутнє" Тараса Батенка запитав прем’єра, чи відбувалася у того  неформальна зустріч з менеджментом ДТЕК, та звинуватив його у "неприхованому" лобізмі бізнесу Ахметова.

"Це брехня. Таких зустрічей не було і не могло бути. Брехня про лобізм. Ви бачили вчора підтримку енергетичним комітетом заходів розроблених антикризовим штабом, куди входять усі представники енергосфери України”,- сказав Шмигаль.

За його словами,  “є статус виконання антикризових заходів, є динаміка цін і просідання у енергетиці”.

“Перше - у нас є просідання у гідроенергетиці через посушливу зиму і весну, коли не вистачає води”, - пояснив він.

“Ми зробили баланс таким чином, що втрати Енергоатому є мінімальними і жодних відключень енергоблоків, які не потребують планових ремонтів, не відбувається”, - заявив Шмигаль.

Він зазначив, що падіння споживання електроенергії в Україні скоротилося на 9%. Через це необхідно скорочувати обсяги виробництва електроенергії всіма типами електростанцій, зокрема й атомними.

Водночас, в уряді зазначають, що навіть після скорочення обсягів виробництва електроенергії Енергоатомом, державна компанія все ще зможе отримувати прибутки.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb