"Суд" в Криму поновив розгляд справи проти політв'язня Бекірова, якого обміняли у вересні, – адвокат

Підконтрольний РФ суд Сімферополя відновив розгляд кримінальної справи стосовно кримськотатарського активіста Едему Бекирова, який у вересні 2019 року був звільнений в результаті обміну утримуваними громадянами

Про це повідомив проєкту Крим.Реалії адвокат Олексій Ладін.

"Мені подзвонив з Центрального районного суду Сімферополя помічник судді Сергія Деменка і повідомив, що 19 травня поточного року о 10:30 ранку відбудеться судове засідання у кримінальній справі стосовно мого підзахисного Едема Бекірова. Іншими словами, провадження у цій справі відновлено. Нагадаю, що призупинено воно було з формулюванням "до повного одужання Едема Бекірова"", – розповів адвокат.

Захист кримськотатарського активіста планує домогтися призупинення судового розгляду.

"Мені відомо, що Едем Бекіров після того, як опинився на волі в результаті обміну, пережив низку операцій і перебував на реабілітації. Більше того, наскільки мені відомо, навіть зараз він перебуває у лікарні. Тому захист має намір представити документи про те, що Едем Бекіров не може бути присутнім на судових засіданнях через стан здоров’я. Підсумком має стати повторне призупинення судового розгляду", – додав адвокат.