Німеччина поставила жирний хрест на спекуляціях навколо "Північного потоку-2", - посол

Посол України в Німеччині Андрій Мельник заявив, що відмова Берліна звільнити "Північний потік-2" від європейського регулювання ставить хрест на спекуляціях навколо газопроводу

Про це Мельник заявив в коментарі Укрінформу.

"Цим рішенням німецької влади фактично поставлено жирний хрест на численних політичних спекуляціях останнього пів року про те, що нібито певні сили у Німеччині мали свідомий намір створити для Nord Stream 2 законодавчі лазівки для звільнення цього суперечливого проєкту з-під європейського законодавства", - упевнений Мельник.

Читайте також: Будь-які поступки виключені: Польща планує стягнути $1,5 млрд з "Газпрому" "найболючишим способом"

Дипломат підкреслив, що Україна, економічні та політичні інтереси якої, як відомо, зазнають суттєвого впливу внаслідок спорудження цього газогону, з перших хвилин мала "абсолютну довіру" у те, що ФРН забезпечить справедливий та неупереджений розгляд питання про можливе виключення Nord Stream 2 з-під регулювання ЄС.

"Тож нинішнє рішення Bundesnetzagentur ми розглядаємо як свого роду тріумф у справедливому врахуванні інтересів як зацікавлених країн Євросоюзу, так і насамперед України як майбутньої держави-члена ЄС, яка надзвичайно цінує незмінну потужну підтримку і солідарність з боку офіційного Берліна", - заявив Мельник.

15 травня Федеральне мережеве агентство Німеччини відмовило у звільненні "Північного потоку-2" від правил газової директиви ЄС.

Компанія Nord Stream-2 надіслала заявку до Федерального мережевого агентства про звільнення від норм газової директиви на початку 2020 року.

Читайте також: Коболєв: німці та росіяни свідомо брехали США про неефективність санкцій по "Північному потоку-2"

Власник Nord Stream-2 може подати апеляцію на це рішення до Вищого земельного суду Дюссельдорфа.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb