"Розстріляні за моїм наказом": Гіркін розповів, як страчував українців у Слов'янську

Російський терорист Ігор Гіркін визнав свою відповідальність за вбивство в окупованому Слов'янську громадян України 25-річного Юрія Дьяковського та 19-річного Юрія Поправка

Про це Гіркін сказав у інтерв'ю українському журналісту Дмитру Гордону.

"Ці люди були розстріляні за моїм наказом", - сказав Гіркін.

Також російський терорист розповів про страту за його керівництва чотирьох інших людей.

"Вони були страчені один місцевий житель - за мародерство, троє бійців нашого підрозділу - за мародерство, тортури, викрадення людини", - сказав Гіркін.

Російський терорист додав, що захоплених у полон українських військових він залишав для обміну, а людей у цивільному, яких вважав диверсантами, вбивав.

"Диверсанти в цивільному одягу, згідно із загальним військовим правом, не вважалися комбатантами, а вважалися диверсантами і знищувалися. А українські військові, які потрапляли в полон, які були в мене, залишалися для обміну", - сказав Гіркін.

Росіянин також уточнив, що вбивав тих цивільних, яких захоплювали зі зброєю, а тих, кого підозрювали у співпраці з українськими військовими, відправляли до "штрафної роти".

"Щодо цивільних, які так чи інакше здійснювали пособництво противнику, в основному вони потрапляли до штрафної роти при мені, за виключенням тих, хто був захоплений зі зброєю, з боєприпасами - таких було лише кілька людей", - додав Гіркін.

Крім того, російський терорист розповів, що за його наказом у Слов'янську загалом було розстріляно близько 8 або більше громадян України, одного з яких - бойовика "ополчення" - Гіркін розстріляв особисто.

Також Гіркін визнав свою відповідальність за вбивство горлівського депутата Володимира Рибака.

"Природно, Рибак, як людина, яка активно виступила проти "ополчення", в моїх очах був ворогом і його смерть, мабуть, у певній мірі є і моєю відповідальністю", - сказав Гіркін.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb