Княжицький та Синютка передали захисні костюми у львівські лікарні

Народні депутати від “Європейської солідарності” Микола Княжицький та Олег Синютка передали львівським медичним закладам кілька сотень захисних костюмів, а також пульсоксиметри

Про це повідомляє журналіст Еспресо.TV у Львові.

Медичні вантажі  від Фонду Порошенка сьогодні отримали 1-а міська комунальна поліклініка, 3-я міська комунальна поліклініка та 5-а міська комунальна поліклініка та Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги.

“Лікарня швидкої медичної допомоги - це найбільший медзаклад міста, і саме тут захворіло найбільше медиків – 84 за весь період пандемії. Дуже важливо, щоб лікарі, які зараз перебувають на робочому місці відчували себе захищеними” - зазначив Олег Синютка. 

За його словами, це лише частина з двохсот тисяч захисних костюмів, які передані благодійним Фондом Петра Порошенка, і які будуть упродовж цього тижня розвезені по лікарнях Львова і Львівщини.

Як розповів народний депутат Микола Княжицький,  сьогодні до Львова вони привезли південнокорейські костюми, - надійні та легкі, що важливо в умовах спекотного літа.  

“Розуміємо, що допомога лікарям є вкрай важлива, тому ми вже два місяці займаємось благочинністю і будемо продовжувати це роботи, і не лише на Львівщині, а й в інших областях. Хочу анонсувати, що невдовзі на Львівщину надійде велика кількість тестів для імунних аналізів на Covid-19. Це тести компанії “Ля рош”, одні з найкращих в Європі й світі. Ці тести показують чи людина хворіла зараз, чи хворіла раніше. Вони дуже швидко проводяться, і наші лікарні до цього пристосовані, як правило, мають такі лабораторії” - зазначив Княжицький. 

Як розповів головний лікар ЛШМД Олег Самчук, костюми одноразові й використовуються щоденно. Тому халати, костюми, бахіли – весь індивідуальний захист постійно потребує оновлення. Це найбільша лікарня Львова, в якій працюють 2 тисячі медиків.

“Щодня ми одягаємо близько тисячі людей, тому засобів індивідуального захисту потрібно дуже-дуже багато. У лікарні перебуває близько 600-650 пацієнтів щоденно, робиться 50-60 операцій ургентних щодня, тому для спеціальності хірургічного профілю засоби індивідуального захисту мають змінюватися дуже часто для кожного пацієнта” - відзначив головний лікар. 

Нагадаємо, що раніше народні депутати від "Європейської Солідарності" Микола Княжицький та Олег Синютка передали від Фонду Порошенка Львівській міській клінічній лікарні №8 апарат штучної вентиляції легень, а для Львівського обласного госпіталю інвалідів війн та репресованих ім. Ю.Липи партію реанімаційного обладнання та медичної апаратури. Інші медичні заклади Львова та області отримали велику партію захисних костюмів та окулярів для лікарів.