Ситуація біля музею Гончара: спецназ ДБР вимагає без ухвали суду зайти до зали з картинами, які презентував Порошенко

У Києві спецназ ДБР заблокував вхід до музею імені Івана Гончара та вимає від директора без ухвали суду зайти до зали з картинами, які презентував п'ятий президент Петро Порошенко

Про це з під стін музею імені Івана Гончара повідомляє журналіст Еспресо.TV. Ілля Березенко.

Журналіст повідомив, що представники ДБР вимагають без ухвали суду зайти в музей, де знаходяться картини, які надало подружжя Порошенків для презентації для широкого загалу.  

У коментарі журналістам директор музею Петро Гончар повідомив, що представники ДБР показали посвідчення і хочуть пройти в приміщення відповідно до своїх посад. 

"Показали своє посвідчення, їхні обов'язки, що вони можуть пройти в приміщення відповідно своїм посадам. Ми відкривали для преси, показували презентацію колекції. Я хотів навіть подзвонити представнику родини Порошенка - не дзвоніть. Мене це насторожило. Вони наполягали не телефонувати. Він (Петро Порошенко - ред.) вже встиг зателефонувати. Хвилин п'ять назад. Чекаю від них дозвіл", - сказав директор музею.

Кореспондент зауважив, що саме ці картини фігурують у розслідуванні Генеральної прокуратури, які начебто були перевезені через кордон України без належних документів. 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb