ДБР полює не на тих, хто грабує і вивозить картини за кордон, а на тих, хто їх купує і привозить в Україну, - Княжицький

Вчора дикі і неосвічені ДБРівці увірвалися в Музей Гончара. Зламали двері. Без жодних підстав і судових рішень. Всупереч закону. Нібито , хотіли вручити Порошенку підозру за незаконне ввезення картин

Про це написав у Facebook народний депутат Микола Княжицький.

"Порошенка на той час там не було. Картини були. Тобто, ДБР ганяється не за тими, хто пограбував музеї і вивіз картини з України, а за тими, хто їх купив і привіз в Україну! Кожен, хто розуміє , що діється у музеях знає і про вилучені картини, і про оригінали , які замінили копії, і про посадовців, які з тими картинами втекли з України. Але справ проти них немає! Жодної! Знову повторюю: є справа проти Порошенка за те, що він картини в Україну привіз!", - зазначив Княжицький.

За словами нардепа, ДБР порушило законодавство, увірвавшись до музею Івана Гончара в Києві.

"Тепер про музей. Колекцію Гончара, яка стала унікальною ще в радянські часи, хотіла знищити комуністична верхівка, сюди приходили дисиденти, це центр української традиції і духу. Саме тому ДБР Зеленського вирішило осквернити це місце. Всупереч музейній інструкції, угоді про охорону, законам України "Про музеї та музейну справу" та іншим. Хто захистить директора і зберігача фондів, якщо щось зникне? Це їхня відповідальність. Чому бездіяла поліція, яка має охороняти музеї? Тому що ДБР вправі покарати будь-якого поліцейського, а навпаки неможливо. В усій правоохоронній недозміненій системі найбільшу небезпеку становить не недореформована поліція, не напівімпотентне НАБУ , а беззаконне і антиукраїнське ДБР. Цікаво мені, як відреагують на це приниження музею і керівництва директори інших музеїв. Завтра вони у вас двері ламатимуть і топтатимуться по ваших картинах. А потім палитимуть книги", - сказав Княжицький.

Читайте також: "Слідчий" із недійсним посвідченням, незаконне проникнення і викрадені документи: адвокат Головань розказав подробиці ситуації в музеї Гончара.