ДБР знову викликає Порошенка на допити через картини та "плівки Деркача"

Державне бюро розслідувань призначило допити п'ятого президента Петра Порошенка на п'ятницю, 29 травня

Про це повідомляє прес-служба ДБР.

"У зв’язку з неявкою 26.05.2020 року, відповідно до вимог ст.ст. 133, 135 КПК України Порошенко П.О. повторно викликається до Державного бюро розслідувань для допиту у якості свідка об 11 год. 00 хв. 29 травня 2020 року у кримінальному провадженні№ 42020000000000307, в якому досліджуються обставини переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю колекції культурних цінностей, яка складається із 43 картин всесвітньо відомих художників", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Адвокат Головань розповів про погрози слідчих під час "обшуку" музею Гончара

Також Порошенка викликають до ДБР на 12 год. для допиту у якості свідка у кримінальному провадженні № 62020000000000456, за фактом можливого незаконного використання спеціальних технічних засобів отримання інформації, що може заподіяти істотної шкоди державним інтересам.

Нагадаємо, мова йде про, так звані, "плівки Деркача".

Читайте також: Плівки Деркача: ДБР відкрило справу про незаконне прослуховування, - ЗМІ

Відзначимо,  7 експослів США в Україні виступили із спільною заявою, назвавши оприлюднення запису нібито телефонної розмови п'ятого президента Петра Порошенка з ексвіцепрезидентом США Джозефом Байденом спробою втягнути Україну в американську внутрішню політику. 

У штабі колишнього віце-президента США Джо Байдена відреагували на "плівки Деркача", назвавши їх "повністю відредагованими"

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb