Зеленський має особисто вибачитися перед директором музею Гончара і журналістами, - Герасимов про штурм спецназом ДБР

Співголова фракції "Європейська Солідарність" Артур Герасимов заявив, що президенту Володимиру Зеленському потрібно перестати порушувати закон і особисто вибачитись перед директором музею та журналістами

Про це він заявив під час брифінгу під стінами музею Гончара, передає Еспресо.TV.

"Це був ганебний день української правоохоронної системи, ганебний день особисто пана Зеленського. Можливо ще є шанс виправити. Для цього, що перше треба зробити - особисто пану Зеленському вибачитись перед директором музею. Особисто вибачитись перед журналістами, яких вчора побили. І перестати порушувати закон", - наголосив Герасимов. 

Також він наголосив, що співробітники ДБР 26 квітня діяли під особистим контролем президента Зеленського. 

"Дуже боялися відповідальності за злочинні дії по порушенню українських законів і доповідали про це наверх. І через це особисто Зеленський опустився до того, що не менше 6 разів телефонував до ДБР, наскільки я розумію, з наказами злочинно порушувати закон", – зазначив Герасимов.

Він вважає, що Зеленським була перейдена чергова червона лінія.

"Я б хотів звернутися до українців: те, що вчора без рішення суду злочинно ламали двері в національний музей означає те, що вони хочуть без рішення суду злочинно ламати двері до оселі кожного українця. Вперше за багато років це сталося і дуже стрімко повертаються часи Януковича. Бо спецназ за Порошенка штурмував Слов’янськ, а спецназ Зеленського штурмує музеї", – наголосив Артур Герасимов.

Співголова "Європейської Солідарності" подякував усім, хто висловив своє обурення діями силовиків щодо музейної установи, а також журналістам, які висвітлювали це  в режимі реального часу і навіть зазнали травм внаслідок силових дій представників ДБР.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb