Княжицький: найбільше з українських міст від карантину постраждає Львів

Пандемія найбільше б’є по ринковому класу, по людях, які заробляли з туризму. У Львові їхній відсоток найбільший в Україні. Це питання не лише надходжень в бюджет, але в першу чергу безробіття, яке може відкинути місто в 90-ті роки

Про це заявив народний депутат від фракції "Європейська Солідарність" Микола Княжицький під час виступу на сесії Львівської міської ради у четвер, 28 травня, передає журналіст Espreso.tv.

Позачергове засідання міськради було скликане на вимогу фракції "Європейська Солідарність» у ЛМР з метою розглянути постанови щодо захисту медиків та шляхів боротьби з коронавірусом.

За словами Княжицького, Львів сьогодні не готовий ні до боротьби із COVID-19, ні до економічних наслідків, які спричинив карантин. 

"Коли в інших регіонах відбувається спад захворюваності, у Львові, на жаль, захворюваність зростає. У чому причини? По-перше, у Львові завжди менше тестували. Коли я їздив Україною з гуманітарною допомогою від фонду Порошенка і приїздив у різні райони Львівщини, бувало, що ні одного тесту не було проведено. Тоді спеціалісти говорили, що Львівщина була однією з останніх за рівнем тестування в Україні. Зараз почали тестувати, але тестів не вистачає. Ми були вчора у львівських лікарнях, люди чекають на результати по 10 днів. Тому, очевидно, нам треба думати, що робити із ситуацією, яка складається у Львові» - наголосив нардеп.

Княжицький звернувся до міського голови Львова: 

"Мені дуже прикро, що ми, депутати Верховної Ради, не лише від "Європейської Солідарності», яку я представляю, а й так само від інших фракцій, які входять в об’єднання Львівщина, не маємо зворотного зв’язку зі Львовом так, як мають інші міста й інші депутати. До мене не було жодного прохання ні від міського голови, ні від міської ради в прийнятті тих чи інших законів, які могли б допомогти місту».

На завершення виступу Княжицький закликав міську владу перестати займатися піаром, а робити реальні кроки, які б допомогли життя львів’ян. 

Довідково: 28 травня розпочала роботу сесія Львівської міської ради, присвячена боротьбі із COVID-19. На початку засідання, п’ятеро депутатів з "Самопомочі» оголосили про вихід з фракції.  Своє рішення вони пояснили авторитаризмом та популізмом, який панує у партії чинного міського голови Львова.