У Києві та області з 1 червня запрацюють камери автофіксації порушень ПДР, - Геращенко

В Україні з 1 червня запустять систему автоматичної фото-, відеофіксації порушень правил дорожнього руху, перші 50 камер запрацюють у Києві та Київській області

Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко у Facebook.

"1 червня в 00:01 запрацюють перші 50 відеокамер системи автоматичної фото- і відеофіксації порушеннь правил дорожнього руху. Камери встановлені в місті Києві та на автомагістралях Київської області виключно у місцях концентрації ДТП з тяжкими наслідками. На автомагістралях встановлення камер буде відбуватись за рахунок держави, у містах та ОТГ - за рахунок місцевих бюджетів. Місця встановлення камер будуть погоджуватись з Департаментом патрульної поліції", - зазначив Геращенко.

Він зауважив, що в подальшому відеокамери поступово будуть встановлюватись і по всій Україні.

Спочатку у автоматичному режимі будуть фіксуватись лише факти перевищення швидкості.

"Поступово, вже в цьому році, система буде фіксувати і інші порушення ПДР - проїзд на заборонений сигнал регулювання дорожнього руху, порушення правил зупинки, стоянки, а також установленої для транспортних засобів заборони рухатися смугою для маршрутних транспортних засобів, тротуарами чи пішохідними доріжками,  виїзд на смугу зустрічного руху", - повідоми Геращенко.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb