На Банковій проходить акція "Перший мільярд": виступають проти закупівлі захисних костюмів у Китаю

Біля Офісу президента відбувається акція, яка присвячена можливим зловживанням під час закупівлі захисних костюмів для медиків

Про це передає Еспресо.TV.

"Під стінами Офісу президента відбувається не те, шо акція, а справжня хіп-хоп вечірка. Тут є гучна музика та діджей. Зібралися сотні людей. Називають цю вечірку "Перший мільярд". Натякають на те, що, нібито, міністр охорони здоров'я вже встиг за своє перебування на посаді заробити корупційним шляхом мільярд грн", - повідомила журналістка.
 
Вона нагадала, що тиждень тому через бюджетний комітет Ради погодили закупівлю захисних костюмів для медиків з Китаю. І ціна на один костюм - 488 грн.
 
"Організатори акції вважають, що така ціна є завищеною, тому що волонтери закупляли за половину такої суми костюми українського виробника. МОЗ говорило, що вони не є якісними, але волонтери так не вважають. Серед сьогоднішніх гостей є і депутати від "Слуги народу". Вони так само кажуть, що не довіряють пану Степанову. Від початку пандемії в Україні захворіло понад 4000 лікарів, що складає п'яту частину усіх захворювань. Перед ОП поставили 12 лікарняних ліжок, які символізують смерть медиків від коронавірусу і кажуть, що це лише за найменшими підрахунками. На кожне ліжко поклали гроші, які символізують цей мільярд. Принесли так само шампанське, умовно червону ікру, тому що святкують. Президент не вийшов. Організатори кажуть, що хочуть досягти того, щоб закупівля не відбулася, а в ідеалі - прагнуть відставки міністра охорони здоров'я", - сказала журналістка.
  • Раніше ЗМІ повідомляли, що МОЗ закуповує засоби захисту для медиків значно дорожче, ніж волонтери.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb.