"Питання повинне влаштовувати всіх", - Разумков про мовний закон

1 червня голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що зміни до мовного закону повинні влаштовувати всіх, однак не уточнив, які саме зміни він пропонує

Про це голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив на брифінгу після засідання Погоджувальної ради, передає Еспресо.TV.

"Якщо ми говоримо про питання мови, то ми, мабуть, єдина політична сила, яка йдучи на вибори не піднімала цих питань.Ні мови, ні багатьох інших, які б ділили суспільство. Я розумію, що зараз наближаються вибори, я розумію, що для деяких політичних сил - це єдиний шлях зберегти, можливо, - трошки примножити свій результат.Але я і тоді і зараз говорив, що ті питання, які розколюють суспільство, вони не повинні бути у політиків на вустах", - зазначив він.

"Я думаю, що ні в кого нема питання, що єдиною державною мовою в Україні є українська, так? Мою позицію, я думаю, ви чули, коли я став головою Верховної Ради, і раніше, і вона не буде змінюватись, на відміну від моїх колег", - додав Разумков.

Голова Верховної Ради задав риторичне питання у відповіді журналістам : "Питання гуманітарної політики безпосередньо пов'язані з деокупацією чи ми їх винесемо за лапки? Ні! Якщо ви говорите про те, як має виглядати той чи інший закон, він повинен влаштовувати громадян України".

Спікер ВР не відповів на запитання журналістів, які саме зміни він очікує в мовному законі, зазначивши лише, що "питання повинно влаштовувати всіх".

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb