У Вінниці представили нового очільника поліції Іщенка. Волонтер Сініцин звинуватив його у підтримці антимайданівців в Одесі

Головне управління Національної поліції у Вінницькій області очолив Іван Іщенко, який раніше був заступником начальника ГУ НП в Одеській області

Нового очільника вінницької поліції представив голова Нацполіції України Ігор Клименко, передає вінницьке видання Vежа.

Зазначається, що напередодні громадський діяч, волонтер Роман Балан (Сініцин), який свого часу очолював одну з атестаційних комісій МВС, написав у Facеbook, що Іщенко відомий тим, що під час подій 2 травня 2014 року в Одесі перебував на одному боці з антиукраїнськими заколотниками.

"2 травня 2014 року в Одесі Іщенко з Фучеджи (колишній заступник начальника ГУ МВС, втік з України - ред.) та іншими мусорами стояли на одному боці з проросійськими та російськими найманцями, які з автоматичної зброї розстрілювали протестувальників. Допомагали та координували сепарів”, - написав Сініцин.

Він також поширив скріншот із відео, на якому Іван Іщенко 2 травня 2014 року зафіксований поруч із заколотниками, що стріляють з-за спин поліції в бік українських активістів.

"Доказів насправді більше, але цей чорт не у в’язниці і не втік в Придністров’я", - зазначив Сініцин.

Він зазначив, що після 2014 року Іван Іщенко стрімко піднімався по кар’єрній драбині при голові ГУ Нацполіції Одещини Дмитрові Головіну, був начальником управління превентивної діяльності ГУНП.

Як відомо, Іван Іщенко у 2005 році закінчив Одеський державний університет внутрішніх справ. У 2011-2013 роках очолював на Одещині Тарутинське відділення міліції, потім проходив стажування в облуправлінні ВС. Після цього деякий час очолював Овідіопольський райвідділ, обіймав посаду начальника управління громадської безпеки обласного УВС.

У лютому 2019 року полковник поліції Іщенко захистив в Харківському національному університеті внутрішніх справ дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата юридичних наук ("Адміністративно-правові засади здійснення підрозділами Національної поліції України ювенальної превенції").

Одружений, виховує двох синів. Дружина – Крістіна Іщенко – працює в муніципальній інспекції з благоустрою.

 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb