Справа Гладковського: САП та НАБУ завершили розслідування

Спеціалізована антикорупційна прокуратура і Національне антикорупційне бюро закінчили слідство у справі колишнього першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони Олега Гладковського

Про це повідомила пресслужба САП в Facebook.

"Завершено досудове розслідування у справі стосовно колишнього першого заступника секретаря РНБО, ексзаступника міністра оборони та Директора департаменту Міністерства оборони, підозрюваних у завданні збитків державі на загальну суму 17,44 млн гривен… Матеріали відкрито підозрюваним і їх захисникам. Після чого обвинувальний акт буде скеровано до Вищого антикорупційного суду", - йдеться у повідомленні.

За версією слідства, Гладковський домігся включення ПАТ "Автомобільна компанія "Богдан Моторс", співвласником якої він був, до державного оборонного замовлення. У подальшому в дочірнього підприємства компанії – "Автоскладальний завод №2" – державним коштом були закуплені вантажівки підвищеної прохідності МАЗ 6317 (Богдан 6317) за завищеною ціною.

Слідчі стверджують: посадовців не зупинила навіть невідповідність автомобілів вимогам уряду щодо рівня локалізації

"Компанія погодилась довести рівень локалізації до 20% до кінця 2017 року і подальшого його збільшення до 30% впродовж трьох років. Однак умови ці так і не виконала, незаконно переклавши витрати зі збільшення рівня локалізації на бюджет", - йдеться у повідомленні.

Крім того, договір між Міноборони та компанією-виробником передбачав часткову передоплату, а також фіксування ціни товарів. Всупереч цій умові, ціна за товари була збільшена і відповідальні за проведення закупівлі посадовці її погодили, попередньо узгодивши це питання з заступником міністра. Як наслідок, фірмі незаконно переплатили 17,44 млн гривень.