Іспанія передумала відкривати 22 червня кордони з Францією і Португалією

Міністр туризму Іспанії Рейес Марото оголосив про відкриття з 22 червня сухопутних кордонів з Францією і Португалією, але в уряді уточнили, що обмеження знімуть не раніше 1 липня

Як пише El Pais, на брифінгу в четвер Рейес Марото заявив, що з 22 червня знімуть обмеження на перетин сухопутних кордонів з Францією і Португалією.

"У випадку з Францією і Португалією я хочу підтвердити, що обмеження на перетин сухопутного кордону будуть зняті з 22 червня", - сказав він.

Проте через дві години уряд виступив з офіційною заявою, в якій говориться, що "безпечний міжнародний рух можливий тільки з 1 липня", як раніше оголосив прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес.

Оголошене відкриття кордонів 22 червня збігається з часом закінчення дії режиму надзвичайного стану, який було продовжено парламентом в шостий і останній раз.

Читайте також: Італія відкриває кордони після жорсткого карантину

Іспанська влада закрила кордон для всіх іноземних туристів з середини березня в рамках заходів з боротьби з пандемією коронавірусу.

Коронавірус в світі виявлено ​​більш ніж у 6,5 млн осіб, свідчать дані університету Джонса Хопкінса. Перше місце за загальною кількістю підтверджених випадків займають США з 1,8 млн інфікованих.

Всього в світі померли понад 386 тисяч осіб з COVID-19, понад 107 тисяч з них припадають на США. Щонайменше 2,8 млн ​​осіб одужали від коронавірусу.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine