Композитора Мирослава Скорика поховали у Львові на Личаківському цвинтарі

Українського композитора, Героя України, 82-річного Мирослава Скорика, поховали на Личаківському цвинтарі у Львові 5 червня

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Молебень і прощання з митцем відбулися в соборі святого Юра. Опісля рідні і друзі провели Мирослава Скорика в останню путь.

Читайте також: "Пішла епоха": українці реагують на смерть композитора Мирослава Скорика

"Мирослав Скорик багато зробив для мистецтва, для оперного мистецтва, розумів основу життя людини, мав розуміння своєї нації і культури. Він завжди був на високому підйомі. Я багато років працював із ним", – розповів колишній директор Львівського оперного театру Тадей Едер.

Довідка:Мирослав Скорик народився у Львові 13 липня 1938 року. У 1948 році родина Скориків була вивезена у Сибір через зв’язок брата з ОУН і УПА. У 1953 році Мирослав Скорик став студентом консерваторії у Львові. Довгий час очолював Спілку композиторів України, багато гастролював.

Мирослав Скорик – автор музики до понад 40 фільмів, серед яких, зокрема, "Тіні забутих предків" Параджанова, багатьох камерно-інструментальних творів, кількох балетів та опери "Мойсей", яку фінансово підтримав Іван Павло ІІ. "Мелодію" Скорика називають українським символом.

Провели Маестро у Львові оплесками.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb