Метью Брайза розповів, за яких умов американці зберуться на мирний Майдан

Під час призначених на листопад чергових президентських виборів у Сполучених Штатах можуть виникнути передумови для проведення безкровних революційних перетворень

Про це колишній радник державного секретаря США, директор у справах Європи та Євразії в американській Раді Нацбезпеки у 2001-2005 роках Метью Брайза заявив в етері програми "Студія Захід" з Антоном Борковським, яка 6 червня 2020 року вийшла на Еспресо.TV.

"Якщо Трамп програє вибори з невелим відривом, він зможе заявити, що вибори відбулись незаконно. Зрештою, він вже почав це робити. Багато штатів вирішило провести голосування поштою", - пояснив він.

За словами Брайзи, цього разу буде особливо багато випадків дистанційного волевиявлення, позаяк виборцям "не доведеться залишати своїх домівок та йти на виборчі дільниці, ризикуючи заразитися Covid-19".

"Але Трамп вже почав казати, що вибори поштою можна визнати не легальними, адже існує великий ризик підтасування голосів. Якщо таке трапиться, якщо він буцім би шукатиме правди у виборах, які він програє, тоді американці із великою імовірністю вийдуть на вулиці і тоді ми побачимо Майдан перед Білим домом. Я можу очікувати такого, якщо він не визнаватиме виборів, в якіх програє", - наголосив політик.

 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb