На Балтиці почалися навчання НАТО Baltops 2020

У неділю, 7 червня 2020 року, в Балтійському морі почалися міжнародні навчання Baltops, на які зібралися представники 19 країн НАТО

У навчаннях візьмуть участь 3000 чоловік з 19 країн, буде представлені 29 судів і 29 авіазасобів. про це із посиланням на таллінську газету Postimees передає Еспресо.TV.

Для забезпечення безпеки і здоров'я учасників, Baltops 2020 проходитимуть виключно у морі.

"Такий запобіжний захід дозволить підрозділам розширити оперативне міждержавне співробітництво, забезпечивши при цьому здоров'я й готовність екіпажів до дій з підтримки постійної регіональної безпеки",- наголошується у повідомленні.

До 49-х за ліком навчаннях Baltops 2020 долучаться такі країни як Естонія, Канада, Данія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Греція, Італія, Латвія, Литва, Нідерланди, Норвегія, Польща, Португалія, Іспанія, Швеція, Туреччина, Велика Британія та США.

Довідка

Початок навчань Baltops було покладено в 1972 році.

Baltops - це щорічні міжнародні навчання, що демонструють прихильність НАТО справі забезпечення миру і рівню безпеки, що дозволяє швидко реагувати на кризи.

Мета навчань - підвищити гнучкість країн-учасниць в проведенні спільних наземних, повітряних і морських операцій в регіоні Балтійського моря.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb