Прокурор у справі МН17: є свідок, який бачив "Бук", солдатів у танкових шоломах і запуск ракети

У слідства у справі щодо збитого у 2014 році над Донбасом літака рейсу МН17 є свідок, який бачив, як їхав "Бук", солдатів у танкових шоломах і запуск ракети

Про це 10 червня заявив представник прокуратури Тейс Бергер в рамках другого блоку попередніх слухань у справі, які відбуваються у Нідерландах, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Цей свідок проходить у справі як X48. Його хочуть допитати ще раз, направивши слідчого суддю для безпеки. У прокуратурі зазначили, що свідок був на місці запуску ракети.

"Цей свідок заявляє, що 17 липня 2014 року у другій половині дня біля блок-поста самопроголошеної "ДНР" на дорозі зі Сніжного до Саур-Могили він бачив, як їхав "Бук", і через кілька хвилин почув і побачив, що запустили ракету. X48 бачив, як загорілося поле і знав, де була запущена ракета", - розповів прокурор.

Читайте також: На суді щодо МН17 в Гаазі показали фото транспортування "Бука" та дані з радарів

Він додав, що те саме місце показане на супутникових знімках.

"X48 стверджує, що після запуску ракети "Бук" виїхав на дорогу, а також те, що було 4 солдати в однаковій формі. Уніформа була кольору хакі, вони були у танкових шоломах. Ці солдати виглядали не так, як ті, які стояли на блок-пості", - каже Бергер.

Слідчий суддя вважає ці свідчення "надійними".

Також у прокуратурі повідомили, що в повному обсязі встановили тип зброї, з якої збили борт, а також особи чотирьох обвинувачуваних і їх роль у злочині.

8 червня в Нідерландах розпочалася чергова сесія судового процеcу у справі щодо збитого над Донбасом літака рейсу МН17, яка триватиме до 3 липня.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb