Праві республіканці в Конгресі США запропонували запровадити "найжорсткіші" санкції проти Росії

Право-консервативні республіканці Палати представників Конгресу США виступили з пропозицією запровадити безпрецедентно жорсткі санкції проти Росії, Китаю та Ірану

Про це йдеться в доповіді Зміцнення Америки і протидія глобальним загрозам, опублікованій впливовим партійним комітетом Republican Study Committee, в який входить близько 150 конгресменів.

У доповіді Росію, Китай і Іран названі "найбільш агресивними противниками Америки". Проти цих країн пропонується ввести "найжорсткіші санкції, коли-небудь запропоновані Конгресом".

Зокрема, Росію пропонують визнати державою - спонсором тероризму, ввести санкції проти нафтогазових проєктів, російського суверенного боргу і підконтрольних Росії осіб за кордоном. Крім цього, планується розробити стратегію поводження безпосередньо до російського народу і підтримки його в прагненні до демократії, минаючи російську владу.

Крім того, в доповіді пропонується ввести санкції проти членів керівництва Комуністичної партії Китаю через переслідування уйгурів і придушення протестів в Гонконзі.

Що стосується Ірану, тут санкції пропонується запровадити щодо деяких секторів іранської економіки, а також пов’язаних з Іраном регіональних структур, зокрема, підтримуваних Тегераном бойових груп за межами країни.

Читайте також: Сенатори внесуть цього тижня у Конгрес США розширення санкцій для "Північного потоку-2"

Запропоновані санкції не є внесеним до Конгресу законопроєктом і виконують роль рекомендації.

Republican Study Committee - внутрішньопартійна група, що об'єднує правоконсервативних республіканців у Конгресі. Наразі налічує 147 конгресменів. До групи входив, серед інших, нинішній віце-президент Майк Пенс, коли у 2005-2007 рр. представляв Індіану у нижній палаті.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb