Covid-19 на Рівненщині: реанімація у Сарнах переповнена, серед заражених - 3-річна дитина

Реанімація Сарненської центральній районній лікарні (Рівненська область) переповнена. Наразі залучено ще одне відділення

Про стан справ у Сарненській ЦРЛ повідомив очільник медзакладу Василь Іванюк, передає Еспресо.TV з посиланням на Радіо Трек (Рівне).

За його словами, не вистачає місця навіть для обсервації хворих.

"Реанімація: 7 хворих, стан здоров'я важкий, одна пацієнтка - на неінвазивній ШВЛ. Сьогодні помер один пацієнт, житель села Рафалівка. Місць в реанімації не вистачає, тому додатково відкрили два місця в гіпсувальній травматологічного відділення.

Інфекція: 25 хворих, чотири кисне залежні, стан здоров'я важкий, в інших - середнього ст. важкості.

Обсервація: (терапевтичний корпус) - 42 пацієнти та хірургічний корпус - три хворих. На жаль, змушені були відкрити травматологічне відділення, так як багато поступлень і в обсервації не вистачає місць", - пояснив Іванюк.

Читайте такожПерші найбільші вогнища коронавірусу в Україні. ІНФОГРАФІКА

За добу до лікарні у Сарнах - а саме у цій частині Рівненщини на початку епідемії Covid-19 в Україні спостерігався найвищий рівень захворюваності в області - надійшло 19 хворих, це жителі м. Сарни (4), смт Клесів (3), с. Вири (2), с. Чемерне, с. Ясногірка, с. Карпилівка, с. Костянтинівка, с. Угли, с. Кричильськ (2), с. Рафалівка, с. Сопачів, с. Мульчиці Володимирецького району.

Загалом, станом на вечір суботи, 13 червня, на Рівненщині зареєстрували 31 новий випадок зараження коронавірусом. Найгірша ситуація - у Рівненському та Володимирецькому районах. Серед інфікованих - 3-річна дитина.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine