Лукашенко приречений. Цього разу він не має що запропонувати "шлунковому електорату", - білоруський опозиціонер та політв'язень Лебедько

Один з лідерів опозиції в Республіці Білорусь Анатолій Лебедько розкрив причини рекордного низького рівня довіри виборців до Олександра Лукашенка, а також готовності більшості білорусів до повної зміни влади

Про це він розповів в етері програми "Студія Захід" з Антоном Борковським, яка 13 червня 2020 року вийшла на Еспресо.TV.

"Лукашенко вперше проводить кампанію, не маючи жодного золотого запасу. Отаман без золотого запасу для частини електорату це ніхто і ніщо, а він привчив, що під час кожної виборчої кампанії він вкидував туди російські гроші або гроші Міжнародного валютного фонду. Він купував їх, це був шлунковий електорат. Все. Це закінчилося. Не працює", - зазначив Лебедько.

"А обіцянки - це те, що не котирується сьогодні навіть серед пролукашенківської частини електорату, яка сьогодні просто мізерна", - підкреслив політик.

Зіграло свою роль, впевнений Лебедько, і своєрідне ставлення чинного білоруського президента до епідемії Covid-19.

"Те, як Лукашенко пропонував боротися з коронавірусом, це викликало повне відторгнення у людей", - сказав опозиціонер.

На додачу, як він вважає, спрацював "фактор психологічної втоми".

"Просто людям набридло. Хочеться людям змін, нових облич. А 26 років (тривалість незмінного правління Лукашенка - ред.), це більш ніж достатньо", - заявив Лебедько.

Й при цьому "з'явилися серйозні опоненти", додав політик. Йдеться про мінського банкіра Віктора Бабарико і нині затриманого харизматичного гомельського відеоблогера Сергія Тихановського.

 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb