Порушення законів та звичаїв війни: російському терористу Гіркіну оголосили нову підозру

Офіс генерального прокурора оголосив російському терористу Ігорю Гіркіну підозру в порушенні законів і звичаїв війни, його оголошено в розшук

Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

"Громадянину РФ, ватажку одного з іррегулярних незаконних збройних формувань, контрольованих Російською Федерацією, колишньому так званому "міністру оборони ДНР" повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України)", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що підозрюваного оголошено в розшук, судом надано дозвіл на його затримання з метою приводу до суду для розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

За даними слідства, з 17 по 19 квітня 2014 він з іншими бойовиками викрадав патріотично налаштованих громадян України. Надалі їх поміщали до спеціально облаштованого приміщення в Слов'янську, де їх катували і наносили ножові поранення за проукраїнську позицію.

"На виконання наказів підозрюваного, підпорядковані йому бойовики умисно позбавили життя щонайменше трьох осіб, яких незаконно утримували та катували", - йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb