Південна Корея заявила, що не терпітиме "нерозумну поведінку" КНДР

Представник адміністрації президента Південної Кореї Юн До Хан заявив, що в Сеулі більше не терпітимуть "нерозумні вчинки і слова" з боку КНДР

Таким чином влада країни засудила різкі висловлювання сестри лідера КНДР Кім Йо Чжон на пропозицію президента Мун Чже Іна вирішити конфлікт на півострові дипломатичним і мирним шляхом, повідомляє Yonhap.

Південна Корея 15 червня запитувала у КНДР про можливість відправити спеціального посланника в Пхеньян.

У відповідь на це Кім Йо Чжон назвала запит Сеула "хитрощами" і "категорично відмовилася" погоджуватися на подібні пропозиції.

У Південній Кореї назвали заяви сестри Кім Чен Ина абсурдними, пояснивши, що в КНДР не зрозуміли мети послання південнокорейського президента. 

"Ми більше не будемо миритися з нерозумною риторикою і діями Північної Кореї", - сказав Юн До Хан. 

За його словами, поведінка Пхеньяна істотно шкодить взаємній довірі між лідерами обох країн.

У суботу, 13 червня, сестра лідера КНДР Кім Чен Ина Кім Йо Чжон попередила, що Пхеньян може піти на застосування проти Сеула силових методів, якщо південнокорейська влада не зупинить потік пропагандистських листівок, які на повітряних кулях закидаються на північнокорейську територію перебіжчиками з КНДР.

9 червня керівництво КНДР заявило, що прийняло рішення заблокувати лінії зв’язку з Південною Кореєю, які працювали з 2018 року після зустрічі лідерів двох країн.

16 червня КНДР підірвала центр зв’язку з Південною Кореєю.

За кілька годин після цього генштаб КНДР оприлюднив заяву, у якій мовиться про наміри ввести війська в демілітаризовану зону на кордоні з Південною Кореєю.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb