Промоутер Усика обурився привілейованим становищем Ломаченка

Співпромоутер Олександра Усика Едді Хірн заявив, що титул "франчайзингового" чемпіона WBC, яким володіє Василь Ломаченко, руйнує чітку ієрархію в боксі

Про це повідомляє Vringe.com.

На думку Хірна, статус "франчайзингового" чемпіона WBC (Всесвітньої боксерської ради), який дозволяє не проводити обов'язкових захистів титулу, позбавляє претендентів сенсу рухатися вгору рейтингами.

"Що робить "франчайзинговий" чемпіон? Це дає тобі право не зустрічатися з твоїми обов'язковими претендентами. У нас була недавно ситуація, коли Девін Хейні був обов'язковим претендентом Василю Ломаченку, але WBC зробив українця "франчайзинговим" чемпіоном. То який сенс рухатися вгору рейтингами?", - обурився Хірн.

Василь Ломаченко є "франчайзинговим" чемпіоном WBC та володарем титулів WBA (Всесвітньої боксерської асоціації) та WBO (Всесвітньої боксерської організації) в легкій вазі (до 61,2 кг). У вересні він повинен провести бій за титул абсолютного чемпіона світ проти американця Теофімо Лопеса, який утримує пояс IBF (Міжнародної боксерської федерації).

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb