Сутички під судом над Стерненком: в одному з поліцейських впізнали колишнього беркутівця

У одному з керівників поліції під судом, де обирався запобіжний захід по Сергію Стерненку, впізнали командира 1-ї роти "Беркуту" під час Євромайдану Михайла Панасенка

Про це повідомив журналіст Дмитро Реплянчук у Facebook.

Журналіст зазначив, що у жовтні 2017-го бійці роти Михайла побили його та затримали ще одного журналіста колегу під час штурму Святошинського суду.

Читайте також: Замість поліції - недолюстрована беркутня: Український тенісист Стаховський відреагував на суд над Стерненком

"За кілька днів після цього Михайло просив у мене пробачення і запевняв, що сталося непорозуміння. Мовляв, "пацани були на емоціях, не розрахували сил". Через кілька місяців, у лютому 2018-го, Михайла підстрелили в дупу. Це сталося під час сутичок біля Шевченківського суду, де обирали запобіжний захід для мера Одеси Геннадія Труханова. В один момент Михайло став національним героєм. За нього вписався особисто Аваков, пригрозивши зняти охорону Нагцвардії з усіх українських судів", - додав журналіст.

Дивіться також: Поліцейський б'є ногами лежачого затриманого під Шевченківським судом. ФОТОФАКТ

Ексберкутівець Панасенко не пройшов переатестацію до поліції, набравши лише 23 бали з 60 (мінімальний прохідний бал – 25), однак продовжив службу у поліції.

 

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine