Слабошпицький - Мандзій: "Багато на себе берете, пані"

Голова Координаційної ради Міжнародного конкурсу з української мови ім. Петра Яцика, письменник і літературознавець, лауреат Шевченківської премії Михайло Слабошпицький відповів на лист тимчасової в.о. міністра освіти і науки України Любомири Мандзій з поясненням причин перенесення літнього етапу конкурсу на вересень

Про це Слабошпицький написав у себе на фейсбуці, передає Еспресо.TV.

"Наше звернення з абсолютно конструктивною пропозицією відкинуто, як відповідь двійочника на шкільному екзамені", - заявив він.

Причиною цього, на думку письменника, є те, що освітянським функціонерам "Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика вкрай не подобається і який вони з усіх сил намагаються торпедувати, саботувати, маргіналізувати".

Читайте такожУ цього народу мови "не было, нет и быть не может"? Мова і пам'ять

"Не знаю, хто така Любомира Мандзій і які її заслуги в українській педагогіці, але знаю, хто такі всі ті, котрі підписали лист. І кожен із них, без будь-якого перебільшення мовлячи, авторитетніший, інтелектуально значущіший та україноцентричніший за пані Мандзій. Анітрохи не хочу її образити, та все ж пораджу: багато на себе берете, пані Мандзій. До вас уже були в цьому кріслі такі вирішайли, як, скажімо, одіозний Табачник, чиє ім'я стало негативно прозивним. Лишаємо за собою право відстояти нашу конструктивну пропозицію", - зазначив Слабошпицький.

"Ваше ж ім'я виносимо на осуд української громади. Ви сама це спровокували", - наголосив голова координаційної ради конкурсу.

Довідка

Це вже не перший скандал за головування Мандзій у Міносвіти, призначеної з початком президентства Зеленського.

Перед цим у міністерстві з'явилая ідея об'єднати в один шкільний навчальний курс українську мову та літературу із зарубіжною, а відеоуроки для учнів середніх шкіл під час карантину демонструвалися в перервах між російською пропагандою на близьких до Віктора Медведчука телеканалах.

Також було ліквідовано міністерську комісію з з шкільного курсу "Основи християнської етики", а нещодавно освітній омбудсмен Сергій Горбачов заявив про загрозу ймовірного скасування ЗНО, після чого Мандзій з трибуни Верховної Ради запевнила, що цьогоріч ЗНО все ж таки відбудеться - з дотриманням усіх санітарних вимог (дезінфекція, маски тощо).

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb