В Одесі поліцейський пострілами зупинив бійку в дворі будинку

У ніч з 21 на 22 червня поліцейський зупинив бійку, що почалась в дворі багатоповерхівки через нібито парковку машини, використавши постріли в повітря з травматичного пістолета

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.

Попередньо встановлено, що у дворі багатоповерхівки житлового масиву "Радужний" між місцевими мешканцями виник конфлікт через неправильно припарковане авто.

Перпалка переросла у бійку, яку з вікна своєї квартири побачив працівник поліції, що мешкає у цьому ж будинку. Правоохоронець вийшов надвір, щоб розборонити конфліктуючих та припинити протиправні дії. У відповідь на спробу заспокоїти учасників бійки поліцейський отримав декілька ударів, від яких упав на землю. Крім того, невідомий розпилив у бік людей сльозогінний газ.

Щоб припинити правопорушення, працівник поліції здійснив у повітря кілька пострілів із зареєстрованого на своє ім’я травматичного пістолету. В результаті бійка закінчилася, ніхто не постраждав. За результатами медичного огляду, поліцейський був тверезим.

Слідчо-оперативна група, яка прибула за викликом, встановила та опитала учасників події. Правова оцінка діям кожного з них буде дана в рамках кримінального провадження, розпочато за ч.2 ст. 296 ККУ.

Крім того, керівництвом ГУНП призначено службове розслідування, яке визначить правомірність дій поліцейського.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb