В Україні негода знеструмила 209 населених пунктів, призвела до зсувів ґрунту та підтоплення доріг і будинків у 8 областях, - ДСНС

Найбільше відключень через негоду сталося у Житомирській та Київській областях

Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

Внаслідок ускладнення погодних умов в Україні сталось чотири зсуви ґрунту, та знеструмлено 209 населених пунктів у 7 областях. 

Повідомляється, що для усунення наслідків негоди були залучені бригади рятувальників та обленерго.

через дощ та сильні пориви вітру було знеструмлено 209 населених пунктів у 7 областях. Зокрема, у Житомирській - 72, Київська - 52, Чернігівській - 29, Івано-Франківській - 29, Черкаській - 19, Чернівецькій - 5 та Кіровоградській - 3.

Також внаслідок негоди на території 8 областей було повалено 26 дерев, підтоплено 174 житлових будинків, три господарських будівель, 23 підвальних приміщення, 141 дворогосподарство, 31 присадибну ділянку, дві вулиці та одну автомобільну дорогу сполученням “Гринява-Голошина”.

Крім того, в Україні відбулося чотири зсуви ґрунту, що призвело до руйнацій однієї будівлі та двох пішохідних містків. Також на річці Черемош прорвало дамбу, через що сталося підмиття підпірної стіни бетонного берегоукріплення автодороги регіонального значення Р-62 “Чернівці-Верховина”.

"Івано-Франківщина, де тривалі зливи перетворили обласний центр та інші населені пункти Прикарпаття на Венецію. Наші рятувальники продовжують допомагати людям, що опинилися заручниками негоди", - йдеться в коментарі до відео ДСНС.

 

 

 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb