Етапований із окупованого Криму блогер Мемедемінов перебуває в колонії у Ростовській області, - адвокат

Російські окупанти етапували кримського громадянського журналіста Нарімана Мемедемінова до колонії у Ростовській області РФ

Про це повідомила адвокат Ліля Гемеджи, передає проєкт "Крим.Реалії".

Мемедемінова доставили до колонії-поселення №8 у селищі Садковськеї. Після етапування Мемедемінов перебуває на карантині майже три тижні.

"Наріман досі перебуває на карантині. Станом на сьогодні (23 червня - ред.) - це вже 20 днів. Імовірно, його сьогодні ж випустять з карантину. У колонії його поставили на профілактичний облік, проте пояснили, що це було зроблено автоматично, тому що Наріман був на профобліку ще коли перебував у СІЗО Сімферополя. Хотіли взяти зразки ДНК, але він відмовився. Передавав усім величезний привіт. У цілому ставлення з боку адміністрації колонії до нього нормальне", - розповіла Гемеджи.

У жовтні 2019 року російський окупаційний "суд" засудив Мемедемінова до 2,5 років ув'язнення у колонії-поселенні за звинуваченням у "публічних закликах до терористичної діяльності". Захист Мемедемінова заявив про намір позиватися до Європейського суду з прав людини.

Українські правозахисні і медійні організації закликали міжнародні організації та уряди країн Євросоюзу, США, Канади і Японії вимагати від РФ звільнення Мемедемінова.

Військовий апеляційний суд Власіхи Московської області 14 травня залишив чинним вирок Мемедемінову.

МЗС України висловило протест у зв'язку з рішенням російського апеляційного суду.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb