Кулеба назвав умови зустрічі Зеленського з Орбаном

Зустріч угорського прем'єр-міністра Віктора Орбана та президента Володимира Зеленського відбудеться після засідання двох робочих груп: щодо освіти та нацменшин

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на спільному брифінгу з головою МЗС Угорщини, передає "РБК-Україна".

Кулеба зазначив, що сьогоднішнє засідання українсько-угорської комісії є одним з елементів підготовки до зустрічі Зеленського та Орбана, яка наразі планується на липень. Далі має відбутися засідання двосторонньої комісії з питань національних меншин.

"Я гарантував, що ми цю зустріч проведемо і наші співголови проведуть ретельний огляд ситуації з захистом прав національних меншин і підготують можливі рішення", - зазначив голова українського МЗС.

Читайте також: Угорщина блокуватиме засідання комісії Україна-НАТО до вирішення мовного питання, - Сійярто

Міністр додав, що також має пройти засідання робочої групи з питань освіти.

  • Нагадаємо, 25 червня відбулось четверте засідання міжурядової українсько-угорської комісії за співголовування міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби та міністра зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини Петера Сійярто. Це було перше за 7 років засідання між країнами з питань транспортну, аграрної та енергетичної галузях

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb