Танкер Delfi біля Одеси зможуть прибрати щонайменше за 70 днів

Танкер Delfi зможуть прибрати з пляжу Одеси і відбуксирувати в найближчий порт щонайменше за 68 днів

Про це заявив на засіданні міськвиконкому мер Одеси Геннадій Труханов, повідомляє "Укрінформ".

"Раз уже ми розглядаємо блок питань Департаменту екології та рекреаційних зон, хотів би сказати наступне. Ще з грудня лежить на мілині біля одеського пляжу танкер Delfi, який штормом прибило з трьома моряками на борту до нашого берега. Наша рятувально-водолазна служба зняла їх з аварійного судна, інші міські служби забезпечують цілодобову охорону й безпеку одеситів, а екологи моніторять ситуацію довкола танкера, з якого почало витікати пальне. На жаль, судновласник лише зараз приступив до ліквідації наслідків аварії", - зазначив Труханов.

Мер Одеси заявив, що з наближенням передвиборчого періоду деякі чиновники і депутати влаштовують політичні піар-акції на піску, однак цим "не поставити судно на рівний кіль і не прибрати з пляжу - передувати зняттю танкера з мілини має велика робота".

Позиція міста полягає в тому, наголосив Труханов, що аварійне судно треба було давно обстежити з залученням робота, затвердити й реалізувати проєкт його підняття з мілини. Це мав зробити власник, а оскільки він не поспішав, то танкер, що неправомірно займався бункеруванням суден у наших територіальних водах, належало "оголосити речовим доказом у справі, підняти й відбуксирувати в док, не чекаючи, доки це зробить судновласник".

Є багато питань, на які немає відповідей, зауважив мер Одеси, але відомо, що для підняття судна на кіль і прибрання з пляжу необхідно не менше 68 днів.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb.