В Україні розпочали тестувати прикордонників на антитіла до коронавірусу

Військовослужбовців та працівників Держприкордонслужби України почали тестувати на наявність антитіл до COVID-19

Про це повідомляє пресслужба Держприкордонслужби.

У першу чергу проводяться тестування військовослужбовців та працівників Держприкордонслужби України, які мали контакт з особами, хворими на COVID-19, а також тих, хто під час виконання службових обов’язків змушений контактувати зі значною кількістю людей. 

"Біологічний матеріал направляють на імуноферментний аналіз (так званий - ІФА-тест) у санітарно-епідеміологічний загін Києва. У найближчих планах управління охорони здоров’я Адміністрації Держприкордонслужби є оснащення санітарно-епідеміологічних загонів відомства сучасним дороговартісним лабораторним обладнанням для діагностики коронавірусної інфекції методом полімеразної ланцюгової реакції (так звані - ПЛР-тести)", - йдеться в повідомленні.

Станом на сьогодні, 26 червня зареєстровано 103  випадки захворювань на COVID-19 людей з числа особового складу Держприкордонслужби, які отримали відповідне лабораторне підтвердження, одужали 56, ще 46 осіб продовжують лікуватися – 15 стаціонарно та 31 – амбулаторно. Зафіксований один летальний випадок.

Також під контролем медиків наразі знаходяться понад 200 прикордонників, які контактували з хворими на COVID-19.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine