Білий дім дізнався про змову Росії з талібами ще в 2019 році, - AP

Високопоставлених чиновників в Білому домі поінформували про розвіддані щодо змови Росії з талібами в Афганістані ще на початку 2019 року

Про це повідомляє AP з посиланням на інформовані джерела.

За словами чиновників, ця інформація була включена щонайменше в один з письмових брифінгів розвідки, які президент США Дональд Трамп отримує щодня.

За інформацією AP, тодішній радник з національної безпеки Джон Болтон також повідомив колегам, що поінформував Трампа про відомості розвідки в березні 2019 року. Після викриття Болтон відмовився коментувати цю інформацію.

AP пише, що відомості з приводу винагород за вбивство американських військовослужбовців повторно внесли в ще один брифінг розвідки на початку 2020 року, і що нинішній радник з нацбезпеки Роберт О'Брайен обговорював це питання з Трампом. Сам О'Брайен заперечує це.

За словами джерел в адміністрації, урядовці підготували для Білого дому варіанти відповіді на російську агресію в Афганістані. Однак адміністрація Трампа досі не вжила жодних дій проти Москви.

Раніше The New York Times повідомила, що російська розвідка таємно пропонувала бойовикам Талібану гроші за вбивство американських військових в Афганістані.

За даними журналістів, дані були отримані під час допитів захоплених бойовиків в Афганістані і передані президенту США.

У свою чергу в Білому домі, і сам Трамп спростували цю інформацію.

Крім того, Трамп назвав статтю New York Times "замовною".

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb