Американський сенатор ініціював санкції проти Путіна і Шойгу

У США сенатор від Демократичної партії Боб Менендес запропонував ввести санкції проти президента РФ Володимира Путіна, міністра оборони Сергія Шойгу та інших високопосадовців, які можуть нести відповідальність за можливу змову з Талібаном

Менендес виступив за включення санкцій проти Путіна і Шойгу в законопроект про військові витрати, обговорюваний в Сенаті на поточному тижні.

"У міру того як з'являються подробиці цієї огидної російської кампанії, стає ясно, що Дональд Трамп не здатний захистити наших військовослужбовців і нашу країну. Конгрес повинен знову вийти на перший план і захистити наших громадян і наші органи влади від агресії Кремля. Було б немислимо, якби Сенат не звернув уваги на цей момент", - йдеться в заяві сенатора.

Він закликав не приймати законопроект про військові витрати без розгляду даної поправки і запропонував заморозити активи Путіна і Шойгу в США, а також заборонити їм в'їзд на територію країни.

Раніше спікер Палати представників США Ненсі Пелосі також заявила, що вважає за необхідне ввести санкції проти Росії.

Раніше The New York Times повідомила, що російська розвідка таємно пропонувала бойовикам Талібану гроші за вбивство американських військових в Афганістані.

За даними журналістів, дані були отримані під час допитів захоплених бойовиків в Афганістані і передані президенту США.

У свою чергу в Білому домі, і сам Трамп спростували цю інформацію.

Крім того, Трамп назвав статтю New York Times "замовною" і розповів, що американська розвідка не доповідала йому про причетність Росії до організації нападів на військових США в Афганістані, оскільки багато розвідників сумнівались у достовірності цієї інформації.

За словами глави Пентагону Марка Еспера, у оборонного відомства наразі немає даних, які підтверджували б інформацію про змову Росії з талібами для вбивства американських військових.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb