Збиття літака МАУ Іраном: Україна підписала меморандум із чотирма країнами щодо компенсацій рідним загиблих

Україна, Канада, Афганістан, Велика Британія і Швеція підписали меморандум про взаєморозуміння у співробітництві на переговорах щодо виплати Іраном компенсацій рідним загиблих збитого під Тегераном літака української авіакомпанії МАУ

Про це повідомляє у Facebook пресслужба МЗС України.

Підписанти меморандуму є учасниками Міжнародної групи з координації допомоги жертвам рейсу PS752. У МЗС наголосили, що ідея меморандуму належала саме Україні.

"Я радий, що учасники групи підтримали нашу ініціативу. Це важливо, бо тепер ми формалізували спільний підхід у міждержавних переговорах щодо притягнення Ірану до відповідальності за збиття літака. Держави будуть виступати єдиним фронтом і допомагати одна одній як група країн, які постраждали", - сказав голова МЗС Дмитро Кулеба.

Міністр зазначив, що переговори з Іраном від імені Міжнародної групи з координації допомоги жертвам рейсу PS752 вестиме Україна.

"Україна буде голосом цієї групи. Документ визначає нашу державу Речником, що означає, що саме Україна від імені групи буде вести перемовини з Іраном. Іран понесе всю відповідальність і заплатить за те, що він зробив. Справедливість восторжествує, скільки б часу це не зайняло", - додав Кулеба.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb