Зґвалтування у Кагарлику: ДБР повідомило про підозру ще двом поліцейським з відділку

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру ще одному оперуповноваженому Кагарлицького відділку та неназваному працівнику

Про це повідомила прес-служба ДБР.

Нові підозрювані поліцейські звинувачуються слідством у катуванні, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 127 ККУ).

"Слідство встановило, що під час подій, що відбувались у ніч з 23 на 24 травня 2020, оперуповноважений за вказівкою свого керівника утримував руки потерпілої, коли його керівник надягнув протигаз на жінку та періодично затискав дихальну трубку", - йдеться в повідомленні.

У ДБР відзначили, що після початку досудового розслідування до бюро почали звертатися з повідомленнями про факти катувань, що раніше відбувалися у Кагарлицькому відділенні поліції.

Читайте також: Зґвалтування в Кагарлику: відділ поліції ліквідують 25 липня, - ЗМІ

За даними слідства, на початку січня 2020 року працівники Кагарлицького відділення поліції, раніше підозрювані у катуванні та зґвалтуванні,  катували двох осіб з метою отримання зізнання у вчиненні крадіжок.

"Правоохоронці били потерпілих, перевозили їх у багажному відділенні автомобіля за околиці міста. Після доставки потерпілих до Кагарлицького відділу поліції - застосовували до них електричний струм та прикували кайданками до батареї в коридорі, де вони знаходилися до наступного дня", - повідомили в бюро.

Також у ДБР зазначили, що підозрюваний начальник одного з секторів Кагарлицького відділення поліції у травні 2020 року побив ще одного громадянина, який отримав тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості.

За цими фактами слідчі ДБР повідомили про підозру ще одному працівнику відділку та затриманим у травні, які наразі утримуються у Київському СІЗО (за ч. 2 ст. 127 ККУ).

Таким чином, наразі слідчі повідомили про підозру 4 працівниками Кагарлицького відділення поліції. Наразі вирішується питання про обрання відносно двох нових підозрюваних запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

У разі доведення вини, підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років. 

 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb