Через коронавірус скасовано матч "Рух" – "Металург" у Винниках

Футбольний матч першої ліги між "Рухом" з Винників і "Металургом" із Запоріжжя скасували через позитивний ПЛР-тест на коронавірус у гравців запорізького клубу

Про це повідомляє "Високий замок". підтвердив представник прес-служби "Металургу" Максим Мазуренко.  

Футболісти із Запоріжжя приїхали на матч, що мав відбутися 4 липня у Винниках біля Львова, й поселилися в місцевому готелі "Галатея". Уже тут їх "наздогнали" результати ПЛР-обстеження із Запорізького обласного лабораторного центру МОЗ України.

Директор Львівського обласного лабораторного центру МОЗ України Роман Павлів розповів, що у п’ятьох гравців – позитивний ПЛР, тобто вони інфіковані коронавірусною інфекцією.

"Люди, очевидно, думали, що здорові і безпечно вирушили у подорож, але нам зателефонували із Запорізького обласного лабораторного центру і повідомили, що є результати обстежень. П’ятеро осіб – позитивні ПЛР. Це офіційна інформація. Адаптивний карантин дозволяє проведення футболу без глядачів, але, як бачимо, люди інфікуються. Подібна історія була з гравцями львівських "Карпат", які всі перехворіли, гуляли Львовом інфіковані, тепер перехворіють всі у "Металургу". Дізнаємося про готель "Галатея" у Винниках, куди поселялися футболісти. Потрібно дезінфікувати готель, вирахувати контактних осіб і скерувати їх на самоізоляцію. Футболісти приїхали своїм автобусом і, коли їм повідомили про результати, терміново виїхали назад у Запоріжжя", – розповів він.

Матч між клубами першої ліги "Рух" – "Металург" мав відбутися у Винниках на стадіоні ім. Б. Маркевича. Востаннє "рухівці" грали там восени 2018-го року – проти "Гірник-Спорт" (0:0). Загалом поєдинок проти запоріжців мав стати для "Руху" 37-м за ліком на цьому стадіоні. Раніше команди зустрічались лише одного разу. У 7-му турі "Рух" на виїзді мінімально здолав запоріжців на "Славутич-Арені".

Інформації щодо того, на коли може бути перенесено матч, наразі немає.